fredag 1. februar 2013

Av Elisabeth

Ikke bare bøker


På biblioteket  har vi omkring 70 tidsskrifter, de fleste på norsk, men vi har også noen fremmedspråklige. Economist, Time, Newsweek, TLS, Uncut, Sound on sound, Gramophone, National Geographic Magazine og Scientific American er alle engelsk språklige. Ukestidsskriftet Express er på fransk, og Foto og Dans er svensk språklig. Vi har temaer fra politikk, historie, musikk, film, litteratur, helse, miljøvern, vitenskap, interiør, pedagogikk, kunst og kultur mm.


The Times Literary Supplement (TLS) er et tidsskrift som kommer hver uke. I tillegg til å ha mange litterære emner, er TLS et tidsskrift som dekker teater, opera, utstillinger og film. For å lese hele artikler på nett, må du være registrert. Biblioteket har brukernavn og passord, hvis noen er interessert i dybdedykk i tidsskriftet. Les mer om tidsskriftet her.
Et annet tidsskrift på engelsk er musikk bladet Uncut. Dette er et månedsmagasin, som i følge utgiver henvender seg til menn i alderen 25-45 år. Men dette er ikke et kriterie, og kan fint leses av andre. I tillegg til musikk anmeldelser og dybde intervjuer med kjente artister, har det omtale av bøker og filmer. Les mer om tidsskriftet her.


Sound on sound er et teknologisk magasin som tar for seg elektronikk i bilder og lyd, og utkommer hver måned. Her kan du lese alt fra programvare, lydopptak, høytalere, musikkutstyr generelt, og om andre "duppedingser". Mer informasjon om tidsskriftet får du her.Scientific American er et amerikansk populærvitenskapelig tidsskrift som har kommet ut siden 1845, og er det eldste kontinuerlig publiserte månedsmagasin i USA. Mange kjente forskere, som blant annet Albert Einstein har bidratt med artikler opp igjennom tidene. Les mer om tidsskriftet her. 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar