onsdag 4. mai 2016

Audrey ut av mørket

Sophie Kinsella er psevdonym for den britiske forfatteren Madeleine Sophie Wickham. Hun har tidligere skrevet flere bøker i shopoholiker-serien, bøker om og for unge jenter.


Denne boka om Audrey og hennes viltre familie, er noe for begge kjønn. Den handler vel så mye om de rådende familieforhold, der morens kamp mot dataspill og medfølgende passivisering dominerer.  Broren er nemlig datanerd, og hadde det vært opp til ham hadde de fleste timene i døgnet blitt brukt foran en skjerm. Moren kjemper imot, og diskusjonene med sønnen truer daglig husfreden. Det at Audrey sitter i kjelleren med mørke solbriller og ikke tør å gå på skolen, blir det ikke snakket høyt om. Dette er en akseptert situasjon, og alle i familien tar hensyn til henne.


Men en dag får broren besøk av kameraten Linus. Sakte med sikkert blir han kjent med Audrey, og hun greier å snakke om den altoppslukende frykten. Med små skritt og mange oppmuntringer, klarer han å få henne med seg ut, lenger og lenger bort fra huset. Tilslutt er det for henne nesten uoppnåelige målet nådd, nemlig å gå helt til Starbucks for å kjøpe kaffe.


Dette er en morsom bok om et alvorlig tema, nemlig å overvinne angst og gå videre.  Ved hjelp av tillit, vennskap og en tanke forelskelse kommer Audrey "ut av mørket", og man kan anta at husfreden senker seg etter hvert.


Av Solfrid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar