torsdag 20. oktober 2016

Film: Kongens nei


Handlingen i denne filmen foregår i dagene etter den tyske invasjonen av Norge. Kongefamilien er hovedpersonene, og vi følger det som skjer med dem etter at Norge er angrepet. De trues med døden dersom de ikke overgir seg til tyskerne. Kongen nekter å etterkomme kravet om overgivelse.
Filmen er veldig lærerik. Det er noe helt annet å få historien framstilt på film enn å lese om det som skjedde. Ofrene får et ansikt. Innimellom dukker det opp små tekstbiter på skjermen som forteller om tid og sted. Dette gjør at det blir lettere å følge med i handlingen. Dessuten kan det tenkes at vi kjenner igjen noen av stedene.
Imidlertid er ikke dette en dokumentar, men en spillefilm. De historiske faktaene holdes i bakgrunnen. Fokuset er på menneskene og deres følelser. Vi får innblikk i hvordan det føltes å måtte flykte fra alt det kjente i hui og hast. Skuespillerne er veldig flinke, og de gir en troverdig framstilling av karakterene. Handlingen er spennende og fengslende, og tiden flyr, selv om filmen varer i over to timer. En film som absolutt er verdt å få med seg.
(foto: Agnete Brun, Paradox)

Av Kristin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar