tirsdag 16. november 2010


ved Eli

"Jag behöver busschauffören" er tittelen på en liten diktbok av den finsk-svenske poeten og fortelleren Solja Krapu. Hun er født i Finland 1960, men er nå bosatt i Sverige. Solja Krapu har utgitt barnebøker, dikt og en roman, "Mogen för skrubben", Hun har også deltatt i antologier, og ellers betegner hun seg selv som en scenepoet som ønsker å ta med tilhøreren på en reise.
Hun dro igang Poetry Slam i Umeå, og har vunnet det svenske mesterskapet i poesi to ganger. Hun opptrer på mange forskjellige arenaer, og reiser rundt i alle mulige miljøer for å lese høyt.
Poetry slam er poesi som framføres på en scene. Teksten skal være orginal, og fremførelsen skal ikke vare mer enn 3 minutter.


Solja Krapu er vel det en kan kalle en scenepoet, og formidler både fortellinger og poesi.
Jag behöver  busschauffören innholder hverdagstekster  om alt fra det  ikke å kunne bestemme seg for noe å kjøpe på Åhlens før det ble for sent, til å lengte tilbake til mannen som hun nesten hatet, men hvor hun savnet O' boyen  hans ved frokostbordet som alltid skvalpet over. Titteldiktet om bussjåføren som hun behøver, og som venter på henne som alltid er sent ute, til bussjåførens hustru som løper over til neste port for å låne egg og sojasaus som hun gjør ofte.
Det er fine dikt, morsomme, og bra å lese høyt. Kort og godt.
Boka står i hylla her på biblioteket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar