torsdag 7. april 2011

En helt vanlig dag på jobben

ved hallgjerd

Dette er spillefilmen om den vanvittige avsløringen av norsk sladrepresse.

Manus er skrevet av Erlend Loe, fritt etter tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs si bok med samme navn som filmen.

Helt fra Håvard var liten drømte han om å bli journalist. Han ville skrive historier som skulle forandre verden, kanskje avsløre maktmennesker, forsvare den lille mann.

Håvard jobbet i SE og Hør fra 1996-2005, og virkeligheten ble en annen enn drømmen hans. Hans første oppgave ble å grave fram skitne detaljer om kronprinsens nye kjæreste. Mette Marit hadde ei utagerende fortid, hun var alenemor, og hun hadde en far som lett lot seg overtale til å gi bilder og opplysninger for penger.

"Jeg har sett telefonlogger, kredittkortregninger og legejournaler. Jeg har fått bestevenner til å tyste på hverandre. Jeg har splitta familier. Jeg har gjort mye jeg ikke burde ha gjort.... og det for å lage et ukeblad som liksom skal gjøre oss gladere. " sier Håvard Melnæs, journalist.

Filmen avslører et arbeidsmiljø der etikk og moral er frynsete og fraværende. Bestikkelser og skitne knep er dagligdagse. For å komme lengst mulig ned i skitten brukes høyst avskyelige arbeidsmetoder. Det ser ut for at alle mederbeidere kaster alle hemninger, og benytter korrupte metoder, som ikke tåler dagens lys.
Det er en kjennsgjerning at en stor del av befolkningen hevder at de leser dette bladet bare når de er hos lege, tannlege og frisør. Opplagstallene viser at mange av oss kjøper bladet, så det ligger nok mange rundt i de tusen hjem..

Jeg anbefaler absolutt denne filmen, som gir oss et innblikk i råtne arbeidsmetoder og kynisme de fleste av oss tar sterkt avstand fra.

Vi har filmen og boka

LAGT INN AV ELI KL. 06:19

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar