fredag 12. februar 2016

I morgen er alt mørkt. Brages historie

Boka er skrevet av Sigbjørn Mostue, og kom ut i 2014. Brage er en helt vanlig norsk ungdom, som har venner og er forelska. Livet ser helt normalt ut, helt de de en dag hører på nyhetene at det skjer farlige ting i Asia. En epidemi er brutt ut, og mennesker går amok og dreper hverandre. Det virker som om alle går inn i en psykose, og ingen klarer å styre handlingene sine. Denne epidemien sprer seg til hele verden på et par uker, og en dag kommer den til Norge. Og de forrykte som de kalles, har kommet til Brages by. Internett og Tv slutter og virke, og folk må flykte for å overleve.
Brage flykter til skogen sammen med mange andre fra nabolaget. Klarer de å unnslippe de forrykte, eller vil de bli funnet?

Kilde: Forfattersentrum
Dette er en dyster, spennende og skummel bok, om hva som skjer når mennesker blir gale i hodet, pga. en parasitt. Og om et samfunn som vi håper vi aldri får oppleve i vår tid.

Boka vant Uprisen under Litteraturfestivalen på Lillehammer i 2015. Og oppfølgeren I morgen er alt mørkt. Marlens historie, er nominert til Uprisen i 2016.

Se og hør Sigbjørn Mostue fortelle fra boka på YouTube.

Av Elisabeth

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar