mandag 7. mars 2016

Jeg vet at man kan bli helt glad igjen : min historie



Eli Rygg er bl.a. kjent fra barne-tv, Portveien-serien. Der fikk hun et image som veldig snill, blid og glad. Få visste at hun slet med store traumer etter barndom og oppvekst på 1960-tallet. At Eli blir utsatt for seksuelt misbruk over flere år, skulle det ikke snakkes om. Dette til tross for at nærmeste familie skjønte og visste. I ungdomstida og tida framover, blir Eli innhentet av mareritt om natta. Utenpå er hun morsom, blid og effektiv, men i hodet hennes er alt kaos.


Som voksen reiser hun til en behandler i Danmark, der hun får god hjelp til å bearbeide alt det vonde gjennom meditasjon og samtaler omkring skam og skyldfølelse. Ikke minst får hun tid til å ta hensyn til seg selv og egne behov.

Eli bruker de neste årene på å jobbe i barnevernet, og blir en god venn og støttespiller for mange barn og familier. Ved å skrive om egne erfaringer i denne boka, gir hun håp til andre som strever med lignende erfaringer.
Boka har store typer, og er veldig lettlest. Det er en tankevekkende bok om hvordan de voksne omsorgspersonene svikter, men at det likevel er mulig å tilgi.


Av Solfrid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar