mandag 11. juni 2018

Hvem er jeg når du blir borte av Kathrine Nedrejord (2016)

Handlingen i denne boka er lagt til Kjøllefjord i Finnmark. Her møter vi Jenny, 16 år som bor her sammen med faren sin. Hun er god venn med Henning, som er som en bror for henne. En dag kommer ikke Michael i klassen på skolen. Læreren forteller at han ble funnet død dagen før. Henning får sjokk, blir innesluttet og slutter å komme på besøk til Jenny og faren. Jenny skjønner ingenting. Det kan da ikke ha noenting med Michaels død å gjøre, for de to kjente da ikke hverandre?
En dag rømmer Henning, og Jenny og faren hennes reiser ut for å lete etter ham.

Etter hvert rulles historien opp, og det viser seg at Henning og Michael likevel hadde møttes og blitt venner. Henning har fått et brev fra Michael som gjør at han sliter med vonde følelser og samvittighet.
Mens Jenny stortrives i onkelens fiskeskøyte langt til havs, er Henning lei av det lille finnmarksmiljøet og lengter mot storbyen. I Oslo er det større miljø og mulighet til å få nye venner.

Dette er en fin og velskrevet bok om å bry seg om, kjenne seg hjemme et sted, og finne sin plass i tilværelsen. Den tar også opp den eldre generasjons fordommer mot homofili og annerledeshet.

Av Solfrid


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar