mandag 11. juni 2018

Kan vi ikke bare late som av Camilla Sandmo (2017)

Emma er ikke spesielt glad i skolen, men liker å spille Sims. Men aller mest elsker hun kunstløp. Hun trener gjerne to ganger om dagen hvis mulig. Søsteren Oda gjør lekser bestandig, og får som regel bare 6'ere. Selv om moren følger opp og heier på dem begge, lurer Emma på om ikke foreldrene er mest fornøyd med søsteren. En dag på trening får jentene beskjed om at det har skjedd en dobbeltbooking av garderobene slik at de må dele plass med hockeyspillerne. Dette blir veldig upopulært, men begge gruppene må gjøre det beste ut av det.
Emma blir kjent med Jossi, som viser seg å være eneste jente på hockeylaget. Emma og Jossi utfordrer hverandre til å prøve den andres idrett - hockeyskøyter byttes ut med et par velbrukte gamle kunstløpsskøyter, og øvingen er i gang.




De to jentene blir nærmere kjent og varme følelser oppstår. Som om ikke dette er vanskelig nok, har nemlig moren til Jossi flytteplaner. De rekker ikke engang å si ordentlig farvel. Det er da det er greit å ha en søster som "nesten" har lappen.



Boka skildrer ungdommenes hverdag med blogging, spill på nett og meldinger. Dette er en varm og fin bok som omhandler viktige temaer som forelskelse og det å finne seg selv. Den ble nominert til Uprisen 2018, Årets ungdomsbok. Camilla Sandmo er 26 år, og debuterer med denne boken.





Av Solfrid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar