torsdag 24. september 2015

Det er du som er Bobby Fischer av Christer Mjåset

Dette er en bok hvor handlinga foregår på Lillehammer. Forfatter Christer Mjåset er selv oppvokst på Lillehammer, så han skildrer og beskriver byen på en fin måte.

Vi ser alt gjennom øynene til Håkon, en mann i starten av 40 årene. Barndomsvennen Kristoffer skal begraves, etter at han har vært utsatt for en bilulykke. Og de fire kameratene fra barne- og ungdomstida møtes igjen for første gang på flere år. Håkon har ikke vært på Lillehammer siden han flytta fra byen som ung, og han gruver seg for å besøke barndomsbyen, og å møte kameratene fra barndommen. Boka veksler mellom begravelsen i dag, og hendelser i barndommen til denne kameratgjengen.

Kilde: Kagge forlag 

Selv om dette ikke er en krim, er boka bygd opp med mange uforklarlige hendelser og spenningstopper. Vi aner at under overflata ligger det mange hemmeligheter og hendelser fra fortida, som de fire vennene ønsker å fortrenge. Hva skjedde egentlig med venninnen Agnes, som plutselig forsvant? Og hva skjuler seg inne i bunkersen, som gutta oppholder seg i? Hvorfor oppsøkte avdøde Kristoffer alle kameratene, rett før han døde? Og fortelleren Håkon, føler han er skyld i alt som skjedde den siste sommeren han bodde på Lillehammer.

En tankevekkende og sår bok. Men den psykologiske uhyggen som går gjennom hele boka, gjør boka spennende. Og slutten blir kanskje ikke som du først trodde.

Av Elisabeth

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar