tirsdag 8. september 2015

Operasjon sjøldisiplin av Agnes Ravatn


Foto: BS
Dette er ei bok for de fleste av oss som utsetter oppgaver og lar oss distrahere av sosiale medier. Utfordringen med "å logge seg av" og ta fatt på nødvendige gjøremål, enten det er betale regninger, besøke slektninger eller starte med skolearbeid kjenner alle på fra tid til annen. 
Denne boka gir gode råd om hvordan vi skal ta styringen over tida vår og få unna ting, bl.a. ved å starte i det små og ikke ha altfor store mål. Forfatteren viser til et artige forskningsprosjekt med barn og godteri, der konklusjonen er at de barna som greier å motstå en fristelse og utviser sjøldisiplin, også greier seg bedre faglig på skolen.
Hun viser også til at de som har satt seg et mål og greier og gjennomføre det, også lettere greier neste mål. Kunsten å planlegge og ikke gi seg selv for mange valg, er også viktig for å spare på energien.
Bakerst i boka er en liste med gode råd for å overvinne distraksjoner, og hjelp til å komme videre mot de mål man måtte ha.  Boka er humoristisk, lett å lese og til ettertanke for de fleste.                   

Av Solfrid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar